Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
info@cecot.org

Assemblea General Ordinària

Avui el Gremi de la Fusta ha celebrat l'Assemblea General Ordinària de l'entitat. La reunió ha tingut lloc a la seu del Gremi en la que s'han tractat diversos punts de gran rellevància destacant:

 

Memòria 2023: 

El Gremi ha ostentat la presidència de la Federació de la Fusta i el Moble de la Província de Barcelona, i ha participat en la Confederació Catalana de la Fusta, UNEMADERA i PEMM. Ha estat representant a la Junta Arbitral de Consum, al Jutjat de 1a instància de Terrassa i a la Nit de l'Empresa. També ha participat en el Ple del Consell d'FP de Terrassa i a la taula de negociació del Conveni Col·lectiu de les Indústries de la Fusta 2023-2025. 
 
Entre les activitats realitzades es destaquen les Festivitats de Sant Josep. S'ha celebrat el Concurs d'Aprenents, i s'ha premiat l'Institut de Tiana amb l'Obra Sant Josep.  El tradicional Sopar de Sant Josep, celebrat al Restaurant La Coral, va incloure l'entrega dels premis del Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat, atorgats a Paula Terra i David Vossen. A més, es va reconèixer la trajectòria de diversos jubilats recents amb la insígnia Serra d’Argent. 
 

 

Objectius 2024:

El Gremi busca enfortir la seva representativitat augmentant el nombre de socis i mantenint els afiliats. Es mantindrà la representació en diverses entitats clau, donant suport a la Federació de la Fusta i el Moble de Barcelona i a la Confederació Catalana de la Fusta. Es continuarà oferint informació actualitzada als socis amb un butlletí mensual i es mantindran els serveis de peritatge i assessorament. Es garantirà la continuïtat de les celebracions de les Festivitats de Sant Josep, augmentant la participació i difusió. Es reforçarà l'apropament als centres educatius. Finalment, es potenciarà la visibilitat del Gremi mitjançant xarxes socials i es mantindrà la representació al Consell Local d’FP. 

 

Conveni col·lectiu de treball de Magatzemistes de Fusta de la província de Barcelona

Us informem que s’ha publicat en el BOPB, la resolució per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de Magatzemistes de Fusta de la província de Barcelona.

 

Codi de conveni: 08002855011994

Data de publicació: 27/05/2024

 

Més informació

La Generalitat promou l'economia circular en l'àmbit del comerç amb la celebració de la primera jornada de foment de la reparació de béns

La Generalitat de Catalunya ha organitzat, de manera conjunta pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la primera jornada per promoure la reparació de béns en el comerç. L'objectiu és sensibilitzar sobre la importància de la reparació, recondicionament i remanufactura de béns i reduir residus. Hi han participat la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, el director de l'ARC, Isaac Peraire i Soler, i el director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladrén.

 

Més informació

El Govern ha aprovat el Projecte de llei per l'erradicació de l'amiant a Catalunya 2023-2032

En sessió de 7 de maig de 2024, el Govern ha aprovat el Projecte de llei per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya, que, un cop s’aprovi al Parlament, permetrà avançar en l’eliminació de l’amiant del territori català.

 

Aquesta iniciativa legislativa tracta de seguir les recomanacions de la Unió Europea pel que fa a la retirada de l’amiant dels edificis públics abans del 2028 i del conjunt de la Unió el 2032.

 

Més informació

Subvencions en l'àmbit del comerç

La Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç al detall, dels serveis, l'artesania i la moda. Es pot presentar la sol·licitud fins al 10 de juny de 2024, excepte el programa 5, de suport a l'obertura, reforma i millora d'establiments, que el termini es va obrir el 8 de maig i restarà obert fins a l'exhauriment del pressupost. 

 

Més informació

Es prorroguen els ajuts a la indústria per l'eficiència energètica
L'objecte d'aquest programa d'ajuts és incentivar i promoure la realització d'actuacions en el sector industrial que redueixin les emissions de diòxid de carboni i el consum d’energia final
 

Beneficiaris: Les pimes o  grans empreses manufactureres amb CNAE 2009 del 07 al 11 i del 13 al 33. I les empreses o entitats propietàries de plantes de tractament de residus, efluents o tractaments d’aigua que siguin propietat d’una empresa amb  CNAE  del 35 al 39.

 
De l'amiant a la reindustrialització. Un procés possible

Entre els anys 60 i 80, Catalunya va experimentar un gran creixement industrial. Es van desenvolupar zones industrials que utilitzaven fibrociment amb amiant per a les cobertes, un material perillós per als pulmons quan es degrada. El 2002 es va prohibir el seu ús, però el dany ja estava fet.

 

A grans trets, s'hauran de retirar 142 milions de metres quadrats de plaques d'uralita. Amb un cost actual de 100 euros per metre quadrat per a la seva retirada i substitució, això representa una inversió considerable que caldrà fer en menys de nou anys.  

 

Llegeix l'article

Fires del sector
III CIMAD 2024 Madrid
 
Entre el 10 i el 14 de juny es celebrarà a Madrid  CIMAD 2024 Madrid, el III Congrés Ibero-Latinoamericano de la fusta en la Construcció, organitzat pel Grup d'Investigació Construcció amb Fusta de la Universitat Politècnica de Madrid.
 
Fira Hàbitat València

 

Del 30 de setembre al 3 d'octubre, es celebrarà Fira Hàbitat València.

Aquesta fira és el principal aparador internacional de la indústria espanyola de l'hàbitat, amb una àmplia oferta de mobles, il·luminació, decoració, tapisseria i descans. 

 
Oferta formativa

Xarxes socials com a eina de màrqueting

 
Data: Flexible | Forma't al teu ritme
Durada: 12 hores
Online

IA de Copilot: Desenvolupa el potencial humà de la teva empresa

Data: 19 de juny
Durada: 3 hores
Presencial
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org