Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
info@cecot.org
ESPECIAL CELEBRACIONS FESTIVITATS DE SANT JOSEP GREMI DE LA FUSTA

Concurs d'aprenents

Jordi Rangil guanyador del 1r premi del Concurs d'Aprenents

El Gremi de la Fusta va celebrar el passat 9 de març la vintena edició del Concurs d’Aprenents de Fusteria, amb la participació de dinou alumnes de cinc centres formatius de Catalunya: l’Institut Escola Industrial de Barcelona, Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà de Llobregat, Institut Vil·laromana de La Garriga, Institut Escola Cavall Bernat de Terrassa i Escola Industrial de Sabadell.

 

Els premis, lliurats per Ramon Alemany, director de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, Josep M Mur, secretari del Gremi de la Fusta, Antonio Solís, Santi Llucià i Rubén Vallés, vocals del Gremi  de la Fusta, compten amb una dotació econòmica que enguany ha estat per:

  • 1r premi (dotat amb 300€):
    Jordi Rangil Eslava de l'Insitut Vil·laromana de La Garriga
  • 2n premi (dotat amb 200€):
    Mercè Ortega-Villaizan Lloira de l'Institut Escola Industrial de Barcelona
  • 3r premi (dotat amb 100€):
    José Casas Riera de l'Institut Cavall Bernat de Terrassa
Més informació al nostre web.

Concurs de disseny Jordi Amat

Paula Terra guanyadora de la 7a edició del Concurs Jordi Amat

Paula Terra, amb el seu projecte Flick, un moble multifuncional que potencia la creativitat i organització de forma senzilla i innovadora, va ser la guanyadora de la setena edició del Concurs Jordi Amat, que va tenir lloc en el decurs de la 28a edició del tradicional Sopar de Germanor del Gremi de la Fusta.

 

Paula Terra va obtenir també el segon premi amb el seu projecte Pixel i David Vossen va obtenir el tercer premi amb el projecte Radi 4. En aquest concurs el Gremi vol promoure el disseny industrial en fusta i reconèixer la tasca dels professionals del disseny de tot Catalunya que aposten per aquestes materials.

 

Més informació al nostre web.

Obra Sant Josep

Aquest any, la Junta Directiva del Gremi de la Fusta, ha atorgat l'Obra Sant Josep a l’Institut de Tiana, situat a la població de Tiana. El projecte va tenir com a objectiu duplicar la superfície construïda de l’existent Institut Públic de Tiana. 

 

L’ampliació respon a la necessitat d’ampliar el nombre d’aules i serveis de l’equipament, amb la premissa que tota l’ampliació d’aulari es situï en la planta primera annexada a l’edifici existent. 

 

Accedeix a la notícia.

Paula Terra guanya el primer i segon premi del Concurs de Disseny en fusta Jordi Amat

La jove emprenedora Paula Terra ha estat guardonada amb el primer i el segon premi del Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat d’aquest any.

 

Flick és el projecte amb què ha obtingut el primer lloc.

 

Llegeix la notícia

La indústria de la construcció aposta per la fusta - LIGNA 2023 aporta solucions

LIGNA 2023, la fira comercial amb la gamma més àmplia del món de maquinària de processament per a la construcció en fusta examinarà el tema central “Processos de construcció prefabricats” des de tots els angles.

 

La construcció de cases de fusta s'ha incrementant de manera destacable enfront dels mètodes de construcció convencionals. Aquesta matèria prima natural i renovable, assegura un menor impacte de CO₂ durant la producció i construcció de cases de fusta que altres materials de construcció.

 

Accedeix a la notícia

La nova seu de fusta d'Eco-Equip estarà enllestida a l'estiu

Les obres de la nova seu de l’empresa municipal Eco-Equip, al polígon industrial Santa Margarida II, avancen a bon ritme i es preveu que l'equipament estigui acabat aquest estiu.

 

Es tracta d'un edifici de fusta i sostenible, aixecat sobre una fonamentació i una plataforma de formigó. Dissenyat per l’equip RGA Arquitectes, els pilars, els murs i els forjats són de fusta i disposen d’uns gruixos d’aïllament que garanteixen una òptima climatització i un estalvi en el consum. 

 

Més informació

2022: Un any difícil per al sector dels sòls laminats a tot el món

Després d'uns anys d'èxit, el mercat de sòls laminats han experimentat dificultats en 2022, especialment en el volum de vendes, que va mostrar un descens general en moltes regions. La crisi energètica i el conflicte entre Ucraïna i Rússia han estat alguns dels principals motius.

 

Llegeix la notícia.

AGENDA FIRES D'INTERÈS
Interzum 2023
La principal fira internacional en moble i interiorisme líder mundial per proveïdors de la indústria del moble, torna a celebrar-se. Tindrà lloc entre el dies 9 i 12 de maig a Colònia (Alemanya) en una edició especial, on la presencialitat i l'univers digital es fusionaran.
 
Expobiomasa 2023
Expobiomasa se celebrarà a Valladolid entre el 9 i 11 de maig, on 300 empreses i marques de diferents països, exposaran equips de calefacció, tecnologies per produir biocombustibles i mostraran tecnologies i serveis per producció industrial de bioenergia.
 
Fira del Moble Yecla (FMY)
Entre els propers 23 i 26 de maig es celebra la 61à edició de la Fira del Moble Yecla. Una trobada professional del sector del moble, la fusta i afins, d'interès nacional i internacional.
 
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org