Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
info@cecot.org
Reconeguda empresa francesa cerca nous proveïdors a Catalunya

Des del Servei d'identificació de proveïdors d'ACCIÓ, ens informen d'una oportunitat de negoci d'una reconeguda empresa francesa de venda online de mobiliari sostenible de fusta massissa, que cerca nous proveïdors a Catalunya, per apropar el seu aprovisionament.

 

El perfil de proveïdors que estan cercant és:

  • Empreses fabricants de mobiliari
  • Que fabriquin per tercers
  • Empreses que treballi amb fustes sostenibles i massisses de pi, faig i roure
  • Capacitat de producció per enviar diversos camions al mes (aquest punt es podria proposar que es pugues fer agrupatge de diverses empreses, potser amb el vostre suport)

Crisi climàtica

Cada cop hi haurà més focs a Europa i més destructius, sobretot al Mediterrani. Els efectes de la crisi climàtica ja són ben palpables avui en dia. Hi ha més sequera, les temperatures augmenten i això repercuteix en el risc d'incendis.

 

Accedeix a la notícia

Reportatge | Revolució forestal

El 62% del territori a Catalunya és de bosc, darrera de Suècia, Finlàndia i Àustria, està considerada la regió europea més boscosa, amb 2 milions d'hectàrees forestals. Però és plena de boscos abandonats, crescuts sense control, que comporten un gran risc d'incedi a més de desaprofitar bona part del seu potencial com a productora de fusta. Com s'ha de gestionar aquest patrimoni públic i privat?

 

Accedeix al reportatge

Gestió forestal contra els incendis

Els incendis alliberen l'atmosfera enormes quantitats de CO2 acumulats durant anys en les masses arbòries i sòls forestals, per tant, és absolutament crucial la seva prevenció per a evitar aquests efectes negatius per al planeta.

 

La gestió forestal sostenible i la silvicultura són eines imprescindibles per a combatre els incendis i l'aprofitament més actiu de les nostres muntanyes serà la clau per a poder fer front a aquesta ona d'incindis amb els quals, any rere any es perden vides humanes, paisatge i biodiversitat.

 

La certificació forestal PEFC és l'eina que avala les bones pràctiques i permet alselvicultores, propietaris i gestors forestals oferir garanties que gestionen els seus boscos d'acord amb uns exigents requisits ambientals, socials i econòmics.

 

Consulta l'oferta especials per als socis aquí. 

Estafa online

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han desmantellat una banda d'estafadors que es dedicava a vendre productes a través de pàgines web falses i n'han detingut els set integrants

 

El grup criminal havia obert una setantena de webs de venda online on s'oferien electrodomèstics, productes electrònics, piscines portàtils o mobiliari a preus molt econòmics. Les víctimes, que podríen arribar a les 4000 persones, abonaven els diners, però mai rebien el producte.

 

Consulta la notícia

Fires d'interès

INTERIHOTEL
Entre el 5 i el 7 d'octubre a Ifema, Madrid, tindrà lloc l'esdeveniment d'interiorisme per hotels i restaurants.
Dirigit a interioristes i arquitectes, hotelers i propietaris de restaurants, promotors i inversors de real estate, distribuïdors i marques de producte contract.
 
EGURTEK
El 19 i 20 d'octubre tindrà lloc Egurtek, un punt de trobada on arquitectes, enginyers, instal·ladors i altres professionals de la construcció podran conèixer els projectes internacionals més importants realitzats en fusta explicats pels mateixos responsables d'aquests.
 

FERIAHÀBITAT

Entre els dies 20 i 23 de setembre a la Fira de València, es celebrarà FeriaHàbitat, la fira internacional del moble i il·luminació de València.
En aquesta fira, on els fabricants presenten les seves novetats, es troben agents i punts de venda nacional i compradors  i prescriptors internacionals.
 
El President, la  Junta Directiva i l'equip del Gremi de la Fusta us desitgem unes bones vacances d'estiu
 
Us recordem que les nostres instal·lacions romandran tancades per vacances d'estiu de l'1 al 19 d'agost ambdós inclosos.
Calcula la teva petjada de carboni
info@cecot.org

Vols calcular les emissions de CO2 anuals de la teva empresa?

 

Et presentem la calculadora virtual de CO2! Aquesta eina t'ajudarà a quantificar quin impacte tens tu o la teva empresa sobre el clima i que et donarà pistes sobre què pots millorar per reduïr al màxim la teva petjada de carboni. 

Fes-ho en 3 passos!

Creixement empresarial

Recreixement és el programa de creixement empresarial que ha creat el Centre de Reempresa de Catalunya de la patronal Cecot. Aquest programa, que no té cap cost per a les persones usuàries, ofereix assessorament i formació per a aquelles empreses que busquen créixer en un moment tan important com el que estem vivint.

 

En els tallers que organitza (de 10h de durada i en format virtual) les empreses participants podran desenvolupar estratègies de creixement en diferents àmbits de l’empresa com l’estratègia i cadena de valor, la digitalització, la internacionalització, el disseny de noves vies de diversificació i l’anàlisi del model de negoci.

 

Tots els tallers compten amb l’acompanyament de diferents experts i expertes especialitzats en l’assessorament a pimes, que donaran suport a la teva empresa per establir un pla de Recreixement de valor i pensat perquè pugueu créixer.

 

Si estàs interessat/da en participar al programa de Recreixement, pots participar-hi contactant amb nosaltres o a través de la pàgina web reempresa.org/recreixement.

Fes crèixer la teva empresa

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya; una iniciativa promoguda per la patronal Cecot que treballa per posar en contacte persones interessades en vendre un negoci en funcionament amb persones emprenedores disposades a donar-hi continuïtat.

 

Reempresa treballa des del 2011 per oferir un servei neutral i sense cap cost per a les persones usuàries amb l’objectiu de mantenir viu el teixit empresarial i evitar la pèrdua de llocs de treball a casa nostra.

Des de la seva posada en marxa, Reempresa ha aconseguit evitar el tancament de més de 3.550 empreses a Catalunya, convertint-se en un mercat de referència a nivell europeu.

 

Vols comprar una empresa?

Si estàs pensant en comprar una empresa per fer créixer el teu negocis, Reempresa t’ajuda a buscar negocis que s’adeqüin al teu perfil d’empresa objectiu i t’acompanya durant tot el procés: des del moment de l’elaboració de l’estudi del pla de cessió de l’empresa, passant per a la definició del projecte d’emprenedoria, fins a l’assessorament de la recerca de finançament, entre molts altres aspectes.

Si vols saber-ne més, contacta amb nosaltres o inscriu-te a Reempresa a través de la seva pàgina web.

info@cecot.org
Un total de 90 empreses de diferents sectors ja han rebut suport del programa HelpEmpresa de la Cecot que va néixer el passat més d'octubre. Aquest programa té com a objectiu oferir solucions a les empreses que estan passant per una situació complicada i té el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat. Trobaràs més informació del programa aquí.
info@cecot.org
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org
info@cecot.org