Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
Feliç dia de Sant Josep, patró dels fusters!

El Gremi de la Fusta us convida a celebrar amb nosaltres la festa del nostre patró, amb l'habitual Missa que es celebrarà dissabte 19 de març a les 9 del matí a la Catedral de Terrassa. Com cada any el Gremi farà l'ofrena floral.

Naila Juanola guanya el 1er premi del Concurs d'aprenents

Després de l’aturada de dos anys que ha provocat la pandèmia, el Gremi de la Fusta va celebrar el passat 10 de març el Concurs d’Aprenents de Fusteria, la dinovena edició, amb la participació de setze alumnes de quatre centres formatius de Catalunya: l’Institut Josep Brugulat de Banyoles; l’Institut Vil·la Romana de la Garriga; del Pla de Transició del Treball de l’Escola Art i Disseny de Terrassa; i l’Institut Escola Industrial de Sabadell.

 

Els premis, lliurats per Ramon Alemany, director de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, Pere Solanellas, president del Gremi de la Fusta, i Joaquim Soler, tresorer del Gremi  de la Fusta, compten dotació econòmica que enguany ha estat per:

  • 1r premi (dotat amb 300€):
    Naila Juanola Quintanas de l’Institut Josep Brugulat.

  • 2n premi (dotat amb 200€):
    Pau Mercader Serra de l’Institut Josep Brugulat.

  • 3r premi (dotat amb 100€):
    Tani Arnés Alsina de l’Institut Escola Industrial de Sabadell.

En aquesta edició el jurat ha considerat una menció especial a Lluc Riba Ustrell de l’Institut Escola Industrial de Sabadell.

 

Més informació al nostre web.

Ampliem terminis del Concurs de disseny Jordi Amat

Us informem que hem ampliat els terminis per la presentació dels dissenys pel Concurs Jordi Amat. L'entrega de premis serà el divendres 20 de maig. 

 

Us recordem que aquest concurs té per objectiu premiar i posar en valor el disseny industrial del mobiliari de la llar en fusta, participant professionals d'arquitectura i disseny de tot Catalunya, així com professionals de la fusta i estudiants de disseny.

 

Les dotacions de cada premi:

  • Primer Premi 1.500€
  • Segon Premi 1.000€
  • Tercer Premi 600€
El termini per l'entrega dels projectes finalitza el 6 de maig.
 

Consulta les bases de participació i descarrega el formulari d'inscripció.  

LLIBRE DE JORNADES
Sol·licita ara el llibre de registre de jornades per als teus treballadors/es, una eina senzilla que t'ajudarà a donar compliment al registre de jornada laboral. 
 
Demana'l aquí.
Torna el Sopar de Germanor

Després de dos anys sense poder celebrar els actes de la festivitat de Sant Josep a causa de la pandèmia, tornem a celebrar el tradicional Sopar de Germanor i el 150è aniversari del Gremi. 

 

Trindrà lloc el divendres 20 de maig a les 21 hores a la seu de Cecot.

 

Properament us anirem informant amb tots el detalls.

AJUDA A UCRAÏNA
La Cecot i Cerclemón sumen esforços amb Farmamundi per poder fer arribar material mèdic i sanitari a la població ucraïnesa
La Cecot i Cerclemón col·laboren amb Farmamundi per ajudar a la població ucraïnesa en aquests moments tan complicats. Farmamundi és una ONG de cooperació al desenvolupament, acció humanitària i d'emergència amb experiència en la promoció de la salut integral i l'ajuda farmacèutica a països menys afavorits. Actualment, són la primera organització no lucrativa de l’estat espanyol especialitzada en subministrament i ajuda farmacèutica a organitzacions humanitàries i països en desenvolupament.
 
Més informació aquí.

NOTÍCIES DESTACADES

Europa ha de mobilitzar més fusta. Comunicat de la indústria europea davant la guerra a Ucraïna

La indústria de la fusta europea està observant amb gran preocupació la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i les corresponents implicacions econòmiques i financeres. S'espera que les sancions europees contra el comerç amb Rússia i Bielorússia produeixin un fort impacte en la cadena de valor dels productes de fusta. La guerra a Ucraïna ja està afectant les cadenes de transport i subministrament en diversos països.
 
Consulta la notícia.
IMPACTE A LA FUSTA
Tota la fusta de Rússia i Bielorússia passa a ser considerada "fusta conflictiva"
La Junta Directiva de PEFC Internacional així ho va comunicar el passat 4 de març en base a la Resolució sobre l'“Agressió contra Ucraïna” per l'Assemblea General de les Nacions Unides.
 
La "fusta conflictiva" es defineix com la fusta que ha estat comercialitzada en algun moment de la cadena de custòdia per grups armats, ja siguin faccions rebels o soldats regulars, o per una administració civil involucrada en un conflicte armat o els seus representants, ja sigui per a perpetuar el conflicte o aprofitar-se de les situacions conflictives per a benefici personal.
 
Consulta la notícia.
Un total de 90 empreses de diferents sectors ja han rebut suport del programa HelpEmpresa de la Cecot que va néixer el passat més d'octubre. Aquest programa té com a objectiu oferir solucions a les empreses que estan passant per una situació complicada i té el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat. Trobaràs més informació del programa aquí.
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org