Les notícies sobre el Gremi de la Fusta
VOLS ACOLLIR UNA ALUMNA EN PRÀCTIQUES?

Des de l’IES Terrassa estan buscant una empresa sòcia interessada a acollir un estudiant d’Erasmus del 10 de gener fins al 10 de febrer.

 

L’alumna és francesa i estudia  FP d’ebenisteria a l'institut Lycée Professionnel des Métiers d'Art Georges Guynemer d'Uzés, a prop de Nîmes. Especialitat BMA ébéniste de 2 anys. La documentació, cobertura legal i d'assegurances, va a càrrec del programa Erasmus i l'institut francès. Són pràctiques no remunerades. Es demana a l'empresa fer l' acollida de l'alumna, integrar-la en la plantilla durant aquest període com aprenent i fer una valoració amb el tutor/a de l'institut per saber l'evolució de les pràctiques de manera setmanal (no ocupa més de 10 minuts de temps).


Estàs interessat? Contacta amb el Gremi i t'explicarem com fer-ho. 

LOTERIA DE NADAL DEL GREMI: 23781

Els dècims del número 23781 es vendran a l'Administració núm. 14, situada a la Rambla d'Ègara, núm. 47 (davant del Parc dels Catalans).

 

Si estàs interessat en tenir participacions fes-nos-ho saber per tal que l'Administració pugui preparar-les.

 

Més informació en aquest enllaç.

FSC | CONCURS TENS FUSTA 
En el butlletí de la fusta del mes d'agost us informàven del concurs Do it Yourself organitzat per la certificació forestal FSC.
 
En aquest butlletí us volem donar a conèixer els guanyadors d'aquest concurs.
COMPETÈNCIES PROFESSIONALS
Coneixes el procés d'acreditació de competències professionals? és una iniciativa adreçada a avaluar, reconèixer i acreditar oficialment les competències professionals de les persones adquirides per l'experiència professional i la formació no formal al llarg de tota la seva vida.
 
T'interessa? Tens més informació en el següent enllaç.
LLIBRE DE JORNADES
Sol·licita ara el llibre de registre de jornades per als teus treballadors/es, una eina senzilla que t'ajudarà a donar compliment al registre de jornada laboral. 
 
Demana'l aquí.
LA FUSTA EN NOTÍCIES
Fusta per evitar les emissions de CO2

6.100 són les tones d'estella de fusta que, fins avui dia, ha subministrat el Centre Logístic de Biomassa del Vallès per a la producció de biomassa forestal. Aquest material, extret dels boscos de la comarca del Vallès Occidental, equival aproximadament al que serien 24 Giga Wats d'energia tèrmica per a equipaments; evitant així gran part de combustible fòssil i estalviant fins a 5.000 tones de CO₂ a l'atmosfera.

 

Consulteu la notícia del Diari de Terrassa aquí.

L'energia de la biomassa: un sector sostenible i en constant creixement
La bionenergia o energia de la biomassa és un dels sectors energètics que més s'ha expandit a Catalunya en els darrers anys. El 2020 s'hi van instal·lar 65,9 megawatts en calderes de biomassa, xifra rècord de biomassa tèrmica des que va començar-ne el cens el 2012.
Aquesta tendència també es dóna en la fabricació de pèl·let, activitat que s'ha multiplicat per vuit en els últims set anys.
El cost assequible de la bioenergia en relació amb altres solucions energètiques i el fet de basar-se en recursos renovables són algunes de les raons que expliquen aquesta evolució.

Podeu consultar l'article sencer a les pàgines 14,15 i 16 de l'Eix Professional.
Un total de 90 empreses de diferents sectors ja han rebut suport del programa HelpEmpresa de la Cecot que va néixer el passat més d'octubre. Aquest programa té com a objectiu oferir solucions a les empreses que estan passant per una situació complicada i té el suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat. Trobaràs més informació del programa aquí.
Secretària del Gremi
Yo me sumo a Planeta Madera, ¿y tú? #PlanetaMadera www.planetamadera.org